7 pasi pentru a obține controlul asupra sentimentelor tale proaste

Suntem cu toții creaturi ale relației. Și ca atare, noi luăm diferite sentimente pe măsură ce interacționăm cu ceilalți. Unele sunt sentimente rele, în timp ce altele sunt bune. Dar ce se întâmplă atunci când dezvoltăm un sentiment rău față de cineva sau ceva de genul ăsta? Cum putem face față neliniștii din stânga și agitației? Cum minimizăm durerea și maximizăm plăcerea noastră de a fi conectați la alții?

Mai jos sunt șapte pași simpli pentru a vă ajuta să vă recâștigeți pacea și calmul.

1. Identificați exact ce este problema. Uneori, cauza principală a anxietății dvs. sau starea de spirit scăzută ar putea să nu fie evidentă. Deci, faceți timp pentru a ajunge la rădăcina problemei. De ce simți că ai simțit? Este important să știi de ce te simți prost, dezamăgit sau deprimat. Dacă există mai multe motive. Alege cea mai presantă din mintea ta. Și scrie-o pe o bucată de hârtie.

2. Identificați-vă ce ați făcut personal care ar fi putut contribui la această problemă. Nu începe să subliniezi ce au făcut ceilalți oameni care te doare. Priviți doar modul în care ați contribuit la propria dvs. problemă. Gândește-te la ceea ce ai fi putut face diferit. Acest lucru este important pentru a putea învăța din greșelile dvs. Conștiința de sine este o virtute puternică de vindecare.

3. Acceptați că ați fost rănit. Mulți oameni încă neagă că rănesc, chiar dacă este evident că într-adevăr rănesc. Primul pas spre recuperare este să accepți că ai fost rănit. Simțiți sentimentele. Vizitați locul durerii în emoțiile voastre. Este imposibil să lași un loc, unde nu ai fost. Pentru a pleca dintr-un loc de durere, va trebui, mai întâi de toate, să fii acolo. Este bine să vă exprimați emoțiile. Emoția este pur și simplu energie în mișcare (e-mișcare). Dacă nu-l exprimați, este prins în interiorul vostru, vă strică sistemul nervos, vă slăbește sistemul imunitar și vă face să vă simțiți rău și mizerabil.

4. Aveți timp să vă întristați. De asemenea, este bine să vă faceți timp să vă întristați. Există un proces îndurerat pentru fiecare criză. Unele sunt lungi. Unele sunt scurte. Dar toate sunt importante. Chiar dacă este o mică trădare de la un prieten sau o performanță dezamăgitoare în ziua sportivă sau puțină critică din partea profesorului tău, a șefului sau a părintelui tău, ia-ți timp să simți durerea. Este sănătoasă să faceți acest lucru. Negarea este foarte periculoasă pentru sănătatea voastră emoțională. Singurul lucru pe care ar trebui să-l urmăriți este acest lucru: Nu vă neliniștiți peste o criză mai mult decât este necesar. Nu vă plângeți o săptămână în fața unei crize care ar fi trebuit să vă ducă o zi să treceți. Întotdeauna încercați să îmbunătățiți și să vă îmbunătățiți rata de recuperare. Vedeți dacă vă puteți recupera mai repede data viitoare când veți întâlni o provocare emoțională similară.

5. Identificați cel puțin trei pași pe care îi puteți lua pentru a îmbunătăți situația. Faceți o listă cu trei lucruri pe care le puteți face numai pentru a îmbunătăți situația sau a rezolva problema. Gândi. Gândi. Și gândiți-vă. Lucruri uimitoare se întâmplă dacă numai tu vei avea timp să te gândești. Vino cu cel puțin soluții pentru problema ta, care depinde totul de tine.

6. Alegeți un lucru pe care îl puteți începe imediat. Care este pasul de la cei trei pași de mai sus, pe care îl puteți face acum, care va porni călătoria dvs. spre rezolvarea sau ameliorarea suferinței dumneavoastră?

7. Luați măsuri acum. După ce ați identificat primul pas pe care trebuie să-l faceți, acționați imediat. Nu așteptați nimic sau nimeni. Dacă ați decis să faceți un apel, apelați imediat persoana respectivă. Dacă este o scrisoare, scrieți scrisoarea și trimiteți-o. Poate că ați ales scuze, apoi vă cereți scuze. Dacă ați ales să spuneți adevărul, atunci spuneți adevărul repede. Orice ați hotărî să faceți mai întâi, faceți-o imediat. Acțiunea imediată este foarte importantă pentru a vă deplasa de la a fi victima victoriei.

Când alegeți să vă asumați responsabilitatea personală pentru a fi orientată spre practică și soluționată în rezolvarea oricărei crize din viața voastră, cu siguranță veți ajunge pe primul loc și în control. Prin urmare, vă veți proteja motivația, entuziasmul, speranța și rezistența – care sunt esențiale pentru depășirea obstacolelor inevitabile care vor veni în călătoria dvs. pentru a vă maximiza potențialul și pentru a-ți îndeplini scopul în viață.

Salutari

Wale

Reply