Blues de iarnă – Cum să supraviețuiască

Mulți oameni experimentează sezonul de iarnă ca doom și întuneric. Ei uită că cele patru anotimpuri au un scop pentru toate lucrurile vii. Frunzele copacului cad din ramuri pentru a da copacului ocazia de a se întoarce și de a întineri pentru primăvara care vine, când florile copacului vor înflori și vor face semințe pentru a crea mai mulți copaci. De asemenea, iarba și florile ascunse sub o pătură de zăpadă sau o învelitoare înșelătoare a pământului întărit vor exploda pentru a crea frunzișuri frumoase de primăvară și de vară. În timp ce plantele dorm, natura își continuă activitatea în centrul fiecărui lucru viu. Ne putem gândi la pături și haine calde ca la o protecție similară – nu spre deosebire de coconul care înconjoară o omidă în schimbare – în timp ce noi trecem printr-un proces de transformare interioară. Căldura unui foc poate servi pentru a ne reaminti că flacăra vieții arde în interior.

Este regretabil că profesia psihiatrică etichetează această reacție la sezonul de iarnă ca o tulburare – tulburare afectivă sezonieră (SAD). Etichetarea unui simptom ca “tulburare” creează o oportunitate pentru industria psihiatrică și farmaceutică de a genera fluxuri de venituri de trei miliarde de dolari. Oferind o etichetã de diagnostic fantezie, care ne împiedicã sã gãsim o adevãratã soluþie la ceea ce creazã o atitudine doom ºi a întunericului, oamenii nu cãutau în interiorul sã gãseascã problema centralã la care reacþioneazã cu doom ºi gloom. Când problema principală este descoperită, ea poate fi vindecată, iar simptomul, care este doar un mesaj, este eliminat.

Pentru a vă aprinde flacăra interioară, pentru a crea căldură interioară, puteți folosi iarna pentru a vă concentra atenția asupra creșterii interioare. Puteți deveni distras de lumea din afară și uitați că trebuie să vă hrăniți flacăra interioară. Interacțiunea la nivel de suflet se poate face prin împărtășirea din inimă, realizarea de proiecte cu familia și prietenii, dansul sau luarea unei clase / atelier de creștere personală. Devotamentul energiei la nevoile voastre interioare ajută la construirea unei legături mai puternice cu voi, care vă va susține și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele, indiferent de sezon.

Iarna poate fi invigorantă pe măsură ce faceți plimbări în zăpadă, schi – coborâre sau traversă, patinajul de gheață sau pur și simplu priviți la zona de iarnă pe care o creează zăpada. Dacă locuiți acolo unde nu există zăpadă, luați în considerare alte activități în aer liber care sunt revigorante și semnificative – drumeții, observarea păsărilor, alpinism etc.

Iarna sezonului este o oportunitate de a vă întineri sinele interior prin citirea sau cercetarea pentru a vă hrăni visele și planurile pentru viitor. Dacă sunteți înclinați să rămâneți în interior în timpul iernii, puteți folosi acest timp pentru a face lucrurile pe care ați vrut să le faceți, dar nu s-au încadrat în program, lectură, pictura, arte și meserii, scriind, vizionând filme, ascultând muzică, puzzle-uri și alte activități de interior.

Pe măsură ce se încheie anul și începe un nou an, poți revizui revista ca o modalitate de a te uita înapoi la tot ceea ce ai realizat și de a privi înainte spre noul an, pregătirea pentru proiecte etc. Înțelepciunea Naturii ne oferă oportunități de a ne hrăni semințele interioare de speranță pregătiți pentru viitorul nostru, bucurați-vă astfel de căldura interioară și fiți recunoscători pentru toate anotimpurile.

Reply