Cuvintele magice ale comunicării – Vă mulțumim, Ne pare rău, vă rugăm!

Dacă ne gândim la rutina noastră zilnică, discuția cu oamenii constituie o componentă majoră a zilei. Fie ca acasă, la locul de muncă sau în orice alt loc. Interacțiunea cu oamenii este inevitabilă și, prin urmare, este una dintre cele mai importante activități ale vieții noastre.

Cu toate acestea, toți avem stiluri diferite de a interacționa și de a comunica cu oamenii. Unii oameni par a fi plăcuți de majoritatea oamenilor și ei scapă de orice, în timp ce unii oameni se găsesc întotdeauna în cărțile rele ale altora din jurul lor! De ce se întâmplă acest lucru?

Răspunsul constă în cuvintele magice simple de comunicare! Ni sa spus și am învățat despre aceste cuvinte când am mers la școală. Le-am folosit în mod repetat în acel moment și ne-am confruntat cu mult mai puține probleme cu oamenii! Cu toate acestea, pe măsură ce am crescut și am devenit oameni importanți și am devenit ocupați, am uitat de aceste cuvinte!

Cuvintele simple magice sunt – Mulțumesc, vă rog și Ne pare rău!

Să vedem cum și de ce să folosim aceste trei cuvinte:

1. Mulțumesc

Nu există o zi din viața noastră pe care o cheltuim fără a primi ajutor de la o altă persoană. Fie familia, prietenii sau colegii. Din momentul în care începem ziua până când intrăm în patul nostru pentru un somn bun, am luat o serie de favoruri. Cu toate acestea, de câte ori îi mulțumim cu adevărat celeilalte persoane. Fii liber și generos în a spune mulțumesc! Exprimă-ți recunoștința! Nu vă scapă de credit, dar cu siguranță o face pe celălalt persoană fericită și mai dispusă să vă ajute data viitoare!

2. Te rog

Adesea luăm lucrurile ca atare și ordonă altor oameni să facă lucruri pentru noi, mai degrabă decât să le solicite să le oblige. Acest lucru nu ajută ca cealaltă persoană să se simtă ca și cum ar fi obligată să facă acest lucru pentru dvs. Doar adăugând un simplu și dulce vă rog, ați putea schimba complet atitudinea față de dvs. Chiar dacă el / ea nu o poate face la acel moment, ei vor face un punct de a vă ajuta data viitoare!

3. Îmi pare rău!

Așa cum au spus: “A greși este om …” și noi exercităm acest drept ca ființă umană de mai multe ori pe zi! Cu toate acestea, la fel de ușor de găsit pentru a comite o greșeală, este extrem de dificil să o acceptăm și să ne cerem scuze pentru aceasta. Și această barieră pentru a accepta greșeala noastră și pentru a ne asuma responsabilitatea provoacă tulburări în relațiile noastre fie cu un membru al familiei, fie cu un prieten sau cu un coleg. Spunându-mi că nu îmi pare rău, nu-i nimicește pe nimeni, dimpotrivă, le pune într-o poziție mai respectabilă.

Aceste trei cuvinte simple pot face minuni pentru oameni. Dacă utilizați cu adevărat aceste cuvinte în comunicarea de zi cu zi cu oamenii, veți găsi cu siguranță o schimbare în modul în care oamenii răspund la dumneavoastră și la acțiunile dumneavoastră.

Data viitoare când ați dori să puteți folosi o vrajă pe un anumit corp, încercați să folosiți unul dintre aceste cuvinte magice!

Reply