Gränser: Behöver människor ha bra gränser när de är känsliga?

Medan vissa människor har gränser finns det andra som inte har dem, och det kommer att få dem att uppleva livet annorlunda. Men även om man inte har dem betyder det inte att de kommer att inse det här.

Istället kan de helt enkelt fortsätta med sitt liv och fortsätta att ta itu med alla utmaningar som kommer att uppstå genom att inte ha dem. Anledningen till detta är att man osannolikt inte inser varför de upplever livet som de är.

Vanligt

Därför, oavsett om man har dem eller inte, är det troligt att det är vad de har blivit vana vid. Och om man har dem finns det en stor chans att det beror på hur deras barndom var.

På samma sätt, om man inte har dem, är deras barndom också sannolikt att vara där svaren ska hittas. Som ett resultat av detta kunde det som skedde under deras tidiga år ha stor effekt på hur de upplever livet som vuxen.

Bättre utan

Detta är då bara ett exempel på hur inte alla på denna planet är lika, och hur det som sker inom dem kan göra det lättare för dem att hantera livet. Men medan det är så är det sällan något som folk pratar om när det gäller fördelarna som vissa människor har.

När de pratar om sådana saker, kommer de sannolikt att fokusera på de resurser som de har till exempel. Det kan då sägas att de främst kommer att fokusera på vad som kan ses i motsats till vad som inte kan.

Utmaningar

Som om man inte har gränser, spelar det ingen roll vad deras bakgrund är eller hur mycket pengar de har i banken. De kan uppleva lidande på ett eller annat sätt, och deras mentala och emotionella tillstånd kan vara mycket värre att någon som har gränser men mindre resurser.

Det kan vara svårt för en att förstå om de tror att pengarna löser allt, och de kan tro att deras liv skulle vara perfekt. Nu kommer det klart att någon kommer att ha fler alternativ genom att ha pengar, men det betyder inte att de kommer att få medveten om att de behöver arbeta genom sina problem.

Undvikande

De kan vara helt otrevliga med vad som händer inom dem, och det kan då få dem att springa bort från deras smärta. Om de upplever någon form av obehag kan de till exempel dra till alkohol eller droger.

Å andra sidan kan man inte ha mycket pengar, men de kan ha en bra förbindelse med sin inre värld. Och genom att ha den här anslutningen kan de kanske höja sig ur sin nuvarande position.

gränser

När gränser nämns är det inte ovanligt att man tänker på hur de relaterar till att kunna säga nej. Som genom att ha dem, kommer det att låta någon stå sin mark och inte gå över.

Det är då inte svårt att förstå varför de är så viktiga och att om man inte har dem, blir det normalt att de går över. Detta kan sedan ställa upp dem för att känna sig som ett offer.

relationer

Baserat på detta kommer ens relationer att bli långt hälsosammare om de har gränser. Det kommer inte finnas någon anledning till att de förlorar sig själva och alltid följer med vad andra vill ha.

Man kommer att kunna lyssna på deras behov och känslor och det kommer också att låta dem respektera andras personliga utrymme. Alternativet skulle vara att man också följer med vad andra vill ha, och detta kommer att ha en negativ inverkan på deras välbefinnande.

Missbruk

Det kan innebära att gå ut när de inte vill och låna ut pengar när de har tillräckligt med sig själva. På andra sidan kan det innebära att man kommer att klara sig med människor som är våldsamma.

Andra människor ser dem som ett enkelt mål och man kan se sig vara en magnet för ohälsosamma människor. Dessa människor kommer inte alltid att behöva följa sitt beteende för att känna till det, eftersom de bara kunde känna av det.

Ännu värre

Att uppleva livet på detta sätt kommer att skapa mycket smärta, men det är inte att säga att alla kommer att hantera denna smärta på samma sätt. Tillsammans med detta kommer det att bli några människor som kommer att lida mer än andra om de inte kan stå fast Detta kan vara fallet om man är en känslig person.

Och även om någonting kan förbises av någon annan, kan det äntligen få stor inverkan på dem. Det kommer då att bli avgörande för att de ska kunna hålla sig och att lyssna på deras behov och känslor.

Mycket känslig person

En är osannolikt att kunna hantera lika mycket stimulans som den genomsnittliga personen, och så om de säger ja när de ska säga nej, kommer de snart att känna sig dränerade. Och eftersom det kan vara lätt för dem att ta på det som inte tillhör dem, måste de vara mycket selektiva när det gäller vem de spenderar sin tid med.

Men när någon som den här inte har gränser, kan de sluta ignorera vad som händer inom dem och sluta fokusera på vad som är platsen runt dem. Det kan ha varit vad de hade att göra för att överleva när de var yngre.

Reply